De Wandeling

Bilzen, België  -  Kunstacademie  -  2015  -   i.s.m. Vittorio Simoni

De opdracht omvatte de restauratie van de gebouwen en de inrichting tot Stedelijke Kunstacademie. Voor de architecten bestond de uitdaging erin om de 'ziel' van deze 19de-eeuwse baksteenarchitectuur zoveel mogelijk te bewaren en tegelijk de interieurs te herbestemmen tot zeer flexibele leslokalen en ateliers. Aan de eigenlijke restauratiewerken ging een diepgaand vooronderzoek vooraf.

Alle nieuwe ingrepen werden consequent uitgevoerd in roestkleurig metaal. Het betreft onder meer slanke luifels in geperforeerde metaalplaat, zonwerende luiken en gevelstructuren waaraan tevens kunstwerken of publiciteit over tentoonstellingen kunnen worden opgehangen. Deze eigentijdse ingrepen krijgen 's avonds door de belichting een extra dimensie.

Ook het uitgeleefde interieur werd grondig gesaneerd met respect voor de erfgoedwaarden, maar ook met maximale aandacht voor een flexibel hergebruik van het gebouw.

De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen
De Wandeling Bilzen