Gasthuiskapel

Tongeren, België  -  Toeristisch onthaal  -  2015  -   i.s.m. Vittorio Simoni

Voor de herbestemming tot toeristisch infokantoor werden 2 strakke volumes ontworpen waarin de nieuwe functies werden ondergebracht. De beide volumes zijn opgevat als een reeks parallelle frames in staal en glas waartussen zwevende horizontale loop- en plafondvlakken zijn aangebracht. Op het glas zijn teksten, afbeeldingen, en een touchscreen aangebracht om de toeristische ontsluiting van de stad, de regio en de provincie aan de bezoeker te presenteren.

Eén volume is geïntegreerd in het gerestaureerde barokke kapelinterieur (1660). Op het gelijkvloers herbergt dit binnenpaviljoen de onthaalbalie met shop. In de achterwand van het paviljoen werd een trap geïntegreerd die toegang geeft tot een verdieping met twee werkplekken en het doksaal waar achter de orgelkast nog vier back-office werkplekken werden geïntegreerd.

Een tweede volume op het stadsplein voor de kapel vormt de schakel tussen stad en kapelinterieur. Het toeristisch onthaal wordt zichtbaar op het plein en vervult een signaalfunctie.

Gasthuiskapel Tongeren
Gasthuiskapel Tongeren

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/16