top of page

VISIE

EIGENTIJDSE ARCHITECTUUROPLOSSINGEN IN HARMONIE MET DE CONTEXT

Ons werkterrein is uiterst gevarieerd: van eigentijdse nieuwbouwwoningen tot innovatieve restauratieprojecten, stedenbouwkundige ontwerpen, groepswoningen, kantoren, industriële gebouwen, handelszaken, musea, scenografie, interieurinrichting ...

Bij architectenbureau Michel Janssen combineren we deskundigheid met creativiteit. Of het nu gaat om restauratie, renovatie of nieuwbouw, we vertrekken altijd vanuit de context en de praktische bouwbehoeften. Van daaruit ontwikkelen we concrete oplossingen met een hoge belevingswaarde en eigen identiteit.

EEN FASCINATIE VOOR DE DUALITEIT TUSSEN OUD EN NIEUW

Onze projecten verschillen sterk in omvang en aard. Dat leidt tot een kruisbestuiving van ideeën en zorgt voor verrassende en boeiende resultaten. Elke realisatie ontstaat uit een diepgaand onderzoek van de bestaande context en het programma. Deze kritische analyse is een voedingsbodem waaruit het ontwerp groeit, zonder vooropgestelde stijl of vorm.

Daarbij verbinden we de realisatie van hedendaagse architectuur met de passie voor historisch erfgoed. De kruisbestuiving die hierdoor ontstaat, is de hoeksteen van onze projecten.

EIGENTIJDSE ARCHITECTUUR

een fascinatie voor de dualiteit tussen oud en nieuw

insta_leopoldwal01.jpg

NIEUWBOUW

insta_bas06.jpg

RESTAUREREN & HERBESTEMMEN VAN HISTORISCH ERFGOED

Restaureren en herbestemmen van historisch erfgoed gebeurt niet uit nostalgie voor het verleden, maar vormt net een keuze voor een nieuwe toekomst. We zijn immers geen eigenaar, maar tijdelijke gebruikers van ons erfgoed. We bewaren zorgvuldig, breken niet argeloos af en laten zo de toekomst open. Wanneer we een gebouw transformeren, doen we dat met respect voor het verleden en aandacht voor de toekomst.

We behouden - voor zover dat mogelijk is - de historische organisatie, de structuur en de materialen. We stellen een respectvolle benadering van het authentieke centraal. Door toepassing van doordachte ingrepen in de 'juiste' materialen komt de oorspronkelijke waarde en uitstraling van het historische gebouw tot zijn recht. We streven naar een verantwoordelijke mix tussen hedendaags comfort en het herstel van de historische kwaliteiten.

De mens bouwt en verbouwt, gebruikt en bewoont zijn omgeving. Het is onze verantwoordelijkheid als architect om die ruimte mee vorm te geven, op grote en op kleine schaal. Architectuur moet realisaties opleveren die ook voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen en van functie kunnen veranderen. We kijken dus niet alleen naar de vraag van vandaag, maar ook naar die van morgen.

ONZE TROEVEN

bottom of page